image img-fluid

BMUSA CALCIUM Ca

image

Bitkiler kalsiyumu Ca²+ iyonu şeklinde alırlar. Bitki bünyesinde bulunan kalsiyum, hücre duvarlarının ve bitki dokularının güçlenmesinde temel görevi üstlenmiştir. Hücre duvarında bulunan kalsiyum, bitki dokularını ve meyveleri bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı korurlar.Kalsiyum bitkilerde kök uzamasına ve hücre bölünmesine etki yapar. Ayrıca bitki dokularını donma ve çözünme stresine karşı korur. 

Bitkilerde kalsiyum noksanlığının karakteristik belirtisi meristematik dokulardaki gelişme gerilemesidir. Yeteri düzeyde kalsiyumun bulunmaması durumunda meyveler zamanından önce olgunlaşır.

Broşür (Türkçe) Broşür (İngilizce) Broşür (Arapça)
GARANTİ EDİLEN İÇERİK  W/W
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (Ca0)  % 12
Klor (Cl)  % 14
pH  5-7
Kullanım Alanı  Yapraktan Uygulama  Topraktan Uygulama
Sebzeler (patlıcan, biber,
domates v.s.)
Sera Bitkileri
100 lt suya 200 ml dozla, bitki boyu 15-20 cm olunca 20
gün ara ile 2 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla çiçek dönemini takiben 20 gün
ara ile 2 kez uygulanır.
Narenciye 100 lt suya200- 300 ml dozla meyve tutumundan sonra
25 gün ara ile 2 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla meyve tutumundan sonra 20
gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
Meyve Ağaçları 100 lt suya 200-250 ml dozla meyve tutumundan sonra
20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla koruk sonrası 20 gün ara ile 2-3
kez uygulanır.
Tarla bitkileri
Tahıl, hububat, endüstriyel bitkiler
100 lt suya 200-250 ml dozla bitki boyu 15 cm olunca 20
gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla 15 gün ara ile uygulama yapılır.
Bağlar 100 lt suya 150-200 ml dozla yaprak oluşumu sonrası 20
gün ara ile 2 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla yaprak oluşumunu takiben 20
gün ara ile 2 kez uygulama yapılır.
Pamuk, Kanola 100 lt suya 200 ml dozla 20 gün ara ile 2-3 uygulama
yapılır.
2 lt /da dozda 20 gün ara ile 2 kez uygulama
yapılır.
Ayçiçeği, Mısır 100 lt suya 250 ml dozla bitki 3-5 yapraklı olduktan sonra
2 -3 kez 20 gün ara ile uygulanır.
1,5 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulama
yapılır.
Çilek 100 lt suya 200 ml dozla dikim sonrası 20 gün ara ile 2-3
kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla yaprak oluşumunu takiben ile
2-3 kez uygulama yapılır.
Muz 100 lt suya 200 ml dozla çiçek öncesi ve sonrası 15 gün
ara ile uygulanır.
1 lt /da dozla 15 gün ara ile uygulama yapılır.
Kavun, Karpuz 100 lt suya 200 ml dozla bitki 3-5 yapraklı olunca 2 kez
uygulanır.
1-2 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulama
yapılır.
Zeytin, Ceviz Çiçek tutumu ve yaprak oluşumu sonrası 100 lt suya 250
ml dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
2lt /da dozla meyve tutum sonrası 20 gün ara
ile 2-3 kez uygulama yapılır.
Pancar, Havuç, Patates 100 lt suya 100-200 ml dozla 15-20 gün ara ile 2-3 kez
uygulanır.
1-2 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulama
yapılır.